FANDOM

2,054,160 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Zaslužena zemja

This song is by Kaliopi and appears on the compilation album Live & Unreleased - Najmila (2002).

Во оваа песна се вистина е
И секоја лага ќе умре
Пеам за очи изморени твој
Разбуди се народе мој

Запеј ја со мене и не биди тих
Со молитва во секој стих
Повеќе неможам јас да ти дам
Но плачеш ли, знај не си сам

Пеј, пеј, натпеј ме мој народе
Пеј, пеј, не е лесно не
Пеј, пеј, пеј, време е

Ако сме згрешиле еден на друг
Што секому секој е туѓ
Додека твојата душа те боли
Мојава само за едно те моли

Дај запеј ја со мене ти во еден глас
На овој пат во овој час
На овој свет ништо ветено нема
Зарем ова не е заслужена земја

Пеј, пеј, натпеј ме мој народе
Пеј, пеј, не е лесно не
Пеј, пеј, натпеј ме мој народе
Пеј, пеј, пеј

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.