FANDOM

2,054,160 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Oboi me

This song is by Kaliopi and appears on the album Oboi me (1999).

Ако веруваш во Бога
Тогаш верувај во себе
Не ме давај на ѓаволите
А ако можеш да ме видиш
Кое црнило ме пере
Дај помогни ми, обои ме

Обои плаво, и допри ме
Со снагата на ветровите
Обои жолто, и вечно
Нека мириса на јасминов цвет

Обои ме, обои ме
Обои ме, и пред сѐ
Ти земи бои што се од срце
Обои денови, во стари спомени
Обои сѐ што ни живее, обои ме

Обои ме, во една срна, бела
Мала како шетам по облаците
А небото обои го во дождот
Што во светло роза мене ми се смее

Обои љубов, и со неа
Допри ги најслабите
Обои среќа, во една
Темно зелена што не гасне

Обои ме, обои ме
Обои ме, и пред сѐ
Ти земи бои што се од срце
Обои денови, во стари спомени
Обои сѐ што ни живее, обои ме

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.