FANDOM

2,054,148 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Najmila

This song is by Kaliopi and appears on the compilation album Live & Unreleased - Najmila (2002).

Мирис на лето што ме опива
И снегој бели во душа стопува
Утро ме гали, во раце надеж подава
А ти ми велиш тивко -- Mоја најмила

Од небо пеат јужни ветрови
И детска смеа што како река жубори
Под мала сенка од листови детелина
Ми се крие тајна мисла, мисла најмила

Нај-, нај-, најмила од едно небо растена
Под едно сонце галена
Нај-, нај-, најмила желба ми е голема
Да ми бидеш сон во душава
На, на, најмила

Како и да е само добро нека е
И од сите грла песна нека се разлее
Сѐ што е мое ми е убаво
А сѐ што не е, нека биде поубаво

Нај-, нај-, најмила од едно небо растена
Под едно сонце галена
Нај-, нај-, најмила желба ми е голема
Да ми бидеш сон во душава
На, на, најмила

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.