FANDOM

2,054,160 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Na pat do Makedonija

This song is by Kaliopi and appears on the album Ako denot mi e noќ (2001) and on the compilation album Live & Unreleased - Najmila (2002).

Не е безсмислено ниту изгубено
На секој грутка во рака
Што до бесвест те сака до последно

Нека оган се пали од сите животи мали
Ко факел од храмот божји земи го
И под небо простри го

И нека гори се додека не не здоболи
За се она што било
Без ниту еден траг од совести

Па да сме други
И никогаш да не сме туѓи
Колку би сакала за нас да сме едно
И да појдеме сите на пат до неа
На пат до Македонија

Во болки миена
Oд страв неспиена
И сите реки што течат
Се твоите солзи што печат
За нас живот се

Безброј немирни лаги
Твој се извор на таги
Земи го огнот
И под небото твое ти простри го

И нека гори се додека не не здоболи
За се она што било
Без ниту еден траг од совести

Па да сме други
И никогаш да не сме туѓи
Колку би сакала за нас да сме едно
И да појдеме на сите на пат до неа
На пат до Македонија

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.