FANDOM

2,054,077 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Kraj

This song is by Kaliopi and appears on the album Ako denot mi e noќ (2001).

Крај, на тивка болка што притиска
Крај, на темен облак без насмевка
Крај, на сè што убива со црвен оган што ја гори душава

Крај, на сите зборој безнадежни
Крај, на секој чекор со падежи
Крај, на таа вистина која во рацете на лаги заспива
Овој крај е и почеток, за сè она што и не се случило

Крај, да можам небо да прегрнам
Крај, и темни мисли да победам
Крај, за сè што не било вистинско мое и убаво
Овој крај е и почеток за сè она што и не се случило

(Крај, крај, крај, крај)

Крај, на тие погледи немирни
Крај, на гладни желби со презири
Крај, на таа вистина која во рацете на лаги заспива

Крај, на сите зборој безнадежни
Крај, на секој чекор со падежи
Крај, на тие сонови од стари кошмари во постела послани
Овој крај е и почеток на ништо старо веќе што се случило

Крај, да можам небо да прегрнам
Крај, и темни мисли да победам
Крај, за се што не било вистинско мое и убаво
Овој крај е и почеток за сè она што и не се случило

(Крај, крај, крај, крај)

Крај, да можам небо да прегрнам
Крај, и темни мисли да победам
Крај, за сè што не било вистинско мое и убаво
Овој крај е и почеток за сè она што и не се случило

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.