FANDOM

2,054,077 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Kako solza

This song is by Kaliopi and appears on the album Ako denot mi e noќ (2001) and on the compilation album Live & Unreleased - Najmila (2002).

Затвори очи па погледни ме
Отвори душа насмевни се
Од сѐ што било поминало и небило
Само ова останало

Како солза голтни ме
И со љубов бакни ме
Вечерва јас ќе бидам твоја
На моиве усни немирни илјада стари копнежи
Смири ги ти
И ќе бидат твои

За сите ноќи небески
Од Бога за нас пратени
Нема да ти ветам
Но ќе сум твоја
За сите желби искрени
Од рано детсво изгубени
Можам да ти ветам дека ќе се борам, за нас

Отвори очи и сонувај ме
Напиј се вино радувај се
Од сѐ што било поминало и небило
Само ова останало

Кажи ангелу мој мил
Кај ли досега си ми бил
На која ли ѕвезда твоја ружа цвета

Со некои нови ветрови
Ти будиш стари огнови
Што мојво срце
Долго ги чека

За сите ноќи небески
Од Бога за нас пратени
Нема да ти ветам
Но ќе сум твоја
За сите желби искрени
Од рано детсво изгубени
Можам да ти ветам дека ќе се борам, за нас

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.