FANDOM

2,054,160 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Čergi

This song is by Kaliopi and appears on the album Oboi me (1999).

Со боси нозе земја милувам
Песни пеам, ноќва патувам
За малку пари черги купувам
Да ми бидат моја постела

Ѕвезди палат оган за мене
Во душа сонце да ме огрее
Јас со рајски птици зборувам
На ѓавол ниту прст не подавам

Патувам и знам, за песна живеам
Далеку е сè, но не и за мене
Патувам во сни, на черги небески
Гушкам ангел бел, c'est vrai la vie est belle

Еј черги убави...

Утрото ме гали, шепоти
Сака мене да ме разбуди
На ладна роза, трева галена
Јас мијам лице со детелина

Ме прати уште песната од сон
Што стари цигани ја свиреа
Џелем, џелем тие пееја
И со насмевка исчезнаа

Патувам и знам, за песна живеам
Далеку е сè, но не и за мене
Патувам во сни, на черги небески
Гушкам ангел бел, c'est vrai, la vie est belle

Еј черги убави...

Патувам и знам, за песна живеам
Далеку е сè, но не и за мене
Патувам во сни, на черги небески
Гушкам ангел бел, c'est vrai, la vie est belle

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.