FANDOM

2,054,160 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Тешко ми е тешко (Teško mi e teško)

This song is by Калиопи and appears on the album Не ми го земај времето (2004).

Таму, таму каде што никој не ме знае ниту препознава
Таму ќе барам да ми биде мое ново дома
Како она, како она некогаш
Но никој не знае и никој не може
Да свати барем еден дел од се што минало и поминало...

Тешко ми е тешко, толку многу тешко
За се што си оди, не запира, боли
Тешко ми е тешко, толку многу тешко
За се она знај, за се што си има свој крај

Немам, немам ништо повеќе да ви кажам јас
Зошто кога река тече, таа тече бесшумно и немо без глас
А јас река сум, што се излива од две страни
А никакви трагови не остава, таква сум ви јас...

Тешко ми е тешко, толку многу тешко
За се што си оди, не запира, боли
Тешко ми е тешко, толку многу тешко
За се она знај, за се што си има свој крај

И ќе ме моли, ќе ме моли ова небо
За прошка еден ден
А јас простувам многу лесно
Зошто, тешко ми е тешко...

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.