FANDOM

2,054,107 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Пурпурни дождови (Purpurni doždovi)

This song is by Калиопи and appears on the album Не ми го земај времето (2004).

Пурпурни дождови леат во нас
Сеќавања безброј, ко сенки без глас
Прават горчина слатка, на јаве и сон
Овој немир е ко песна, без последен тон

Можеби бараме утеха еден за друг
Кога знаеме добро, нам овој свет ни е туѓ
Секој пурпурен дожд што се лее во нас
Ни дава сила, ни носи спас

И нека леат, леат дождови
Од милион капки насмеани
Течат солзи без глас, тлее небо над нас
Овој пурпурен дожд носи радост, ни носи спас

Бараме светлина еден за друг
Безимено и чесно, затвараме круг
И пред сe да ни мине, и пред да дојде крај
Во овој пурпурен дожд сe е вистина знај

И нека леат, леат дождови
Од милион капки насмеани
Течат солзи без глас, тлее небо над нас
Овој пурпурен дожд носи радост, ни носи спас

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.