FANDOM

2,054,160 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Бел ден (Bel den)

This song is by Калиопи and appears on the album Не ми го земај времето (2004).

Бел ден, е секој среќен ден
Па и да е последен, само среќен нека е
Бел ден, е секој еден ден
Што доцни навреме, за да стигне до тебе

Ако си голем, знај, биди и мал
Ако си слаб, биди јак
Ако е невреме, разведри сe
Растерај облаци насмеј ми се

Еј,да ми е еднаш да можам
Да постелам постела во бел ден
Таму срце и душа ќе стоплам
За милион срца во еден ден

Бел ден, ќе имаш во себе
Штом на друг ти помислиш
И ангел бел му подариш
Бел ден, и не е важно не
Дал ништо или сe
Само бело нека е

Ако е темнина, расветли сe
Од едно ти направи две
Ако си сиромав, нежали не
Твоето богатство во душа ти е

Еј,да ми е еднаш да можам
Да постелам постела во бел ден
Таму срце и душа ќе стоплам
За милион срца во еден ден

External links

Community content is available under Copyright unless otherwise noted.